Bibimbap är kanske Koreas mest kända maträtt och enormt uppskattad runtom i världen.
I vårt recept så är den med chilipicklad gurka, sesammarinerade böngroddar och spenat.
Börja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme.
Koka upp minst 2 liter vatten. Lägg spenaten ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda med övriga ingredienser.
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda med salladslök och den sötsyrliga blandningen. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.
Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg sedan alla namul, kimchi och kött var för sig på riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå . Servera med gochujang – koreansk chilipaste, som var och en tillsätter efter smak. Rör runt och njut!
Koreansk grillad biff marinerad i en smakrik blandning av soja, sesam och vitlök. Mört, sött och fyllt av umami. Ett måste för alla K-Food fantaster!
Koreansk fermenterad kål med chili, vitlök och ingefära. Krispigt, kryddigt och fullt av smak – perfekt som sidorätt eller ingrediens.
Besöksadress
Mätarvägen 45 B
196 37 Kungsängen
Öppettider
Mån – Fre: 08:00 – 17:00
Lunch: 12:00 – 13:00