Koreas svar på tacos – marinerad entrecôte i tunna skivor som serveras i salladsblad tillsammans med gochujangmajonnäs, sesamgroddar och spenat.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet så tunt det går och lägg det i marinaden. Låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten.
Blanda samman gochujang, majonnäs, vitlök, salladslök och sesamolja.
Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 2 liter vatten och häll det över spenaten. Skölj spenaten i iskallt vatten tills den är helt kall. Krama ur vattnet ur spenaten. Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. Blanda väl med spenaten. Lägg i en skål.
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med
Sesamolja, salt och sesamfrön. Lägg i en skål.
Servera det nystekta köttet med gochujangmajonnäs, ris, kimchi, spenat och böngroddar samt
En färgsprakande koreansk rätt med ris, marinerade grönsaker och stekt ägg. Blanda allt med gochujang för en perfekt smakupplevelse.
Koreansk fermenterad kål med chili, vitlök och ingefära. Krispigt, kryddigt och fullt av smak – perfekt som sidorätt eller ingrediens.
Besöksadress
Mätarvägen 45 B
196 37 Kungsängen
Öppettider
Mån – Fre: 08:00 – 17:00
Lunch: 12:00 – 13:00