Bulgogi i salladsblad

40 min

4-6 portioner

Medel

Koreas svar på tacos – marinerad entrecôte i tunna skivor som serveras i salladsblad tillsammans med gochujangmajonnäs, sesamgroddar och spenat.

40 min

4-6 portioner

Medel

Ingredienser

Kött

Spenat i sojavinägrett

Sesammarinerade böngroddar

Gochujangmajonnäs

Till servering:

Gör så här

Kött

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skiva köttet så tunt det går och lägg det i marinaden. Låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten.

Stek sedan köttet, lite i taget, på en riktigt het panna i lite rapsolja. Om man steker för mycket på en gång kokar det istället för att stekas, så undvik det!

Gochujangmajonnäs

Blanda samman gochujang, majonnäs, vitlök, salladslök och sesamolja.

Spenat

Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 2 liter vatten och häll det över spenaten. Skölj spenaten i iskallt vatten tills den är helt kall. Krama ur vattnet ur spenaten. Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. Blanda väl med spenaten. Lägg i en skål.

Böngroddar

Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med

Sesamolja, salt och sesamfrön. Lägg i en skål.

Servering

Servera det nystekta köttet med gochujangmajonnäs, ris, kimchi, spenat och böngroddar samt

Salladsblad att lägga allt det goda i. Ät gärna med händerna!

Fler recept från Korea & Japan

Bibimbap

En färgsprakande koreansk rätt med ris, marinerade grönsaker och stekt ägg. Blanda allt med gochujang för en perfekt smakupplevelse.

Kimchi

Koreansk fermenterad kål med chili, vitlök och ingefära. Krispigt, kryddigt och fullt av smak – perfekt som sidorätt eller ingrediens.