Kimchi är en traditionell koreansk rätt som består av fermenterade grönsaker, oftast kål och rättika, kryddade med chili, vitlök, ingefära och andra smaksättare.
Den är känd för sin starka smak, syrlighet och kryddighet
Ansa och skölj ev salladskålen. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Separera bladen väl. Strö över saltet och blanda försiktigt men noggrant så alla blad täcks med salt. Låt stå 1 ½ timme.
Lägg i glasburkar och täck med plastfolie direkt ovanpå kålen, tryck till och sätt på lock. Fyll inte burkarna ända upp, det behövs plats för fermenteringen. Låt stå i rumstemperatur 2 dagar, gärna med dubbla plastpåsar runt. Förvara sedan i kylen. Godast efter 2 veckor men kimchin håller över 3 månader. Efter 3–4 veckor försvinner den jästa doften som kimchi ger ifrån sig när den mjölksyras som mest.
En färgsprakande koreansk rätt med ris, marinerade grönsaker och stekt ägg. Blanda allt med gochujang för en perfekt smakupplevelse.
Koreansk grillad biff marinerad i en smakrik blandning av soja, sesam och vitlök. Mört, sött och fyllt av umami. Ett måste för alla K-Food fantaster!
Besöksadress
Mätarvägen 45 B
196 37 Kungsängen
Öppettider
Mån – Fre: 08:00 – 17:00
Lunch: 12:00 – 13:00