Pierogi Ruskie är den mest populära pierogin i Polen. De är fyllda med en krämig blandning av potatis och färskost (twaróg), och serveras ofta med stekt lök och smält smör. De är enkla att göra och otroligt goda!
Sikta mjölet i en skål, tillsätt salt.
Häll i ljummet vatten, olja och ägg (om du använder).
Knåda tills degen är mjuk och smidig (ca 10 min).
Täck med plastfolie och låt vila i 30 min.
Stek löken i smör tills den blir gyllenbrun.
Blanda mosad potatis, twaróg och stekt lök i en skål.
Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen på en mjölad yta (ca 2 mm tjock).
Stansa ut rundlar (ca 7 cm i diameter) med ett glas.
Lägg 1 tsk fyllning i mitten, vik degen över och tryck ihop kanterna.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
Lägg i pierogi i omgångar och låt dem koka tills de flyter upp (ca 3–4 min).
Ringla över smält smör och strö över stekt lök.
Servera med en klick gräddfil.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.
Webbplatser lagrar cookies för att förbättra funktionaliteten och anpassa din upplevelse. Du kan hantera dina inställningar, men att blockera vissa cookies kan påverka webbplatsens prestanda och tjänster.
Essential cookies enable basic functions and are necessary for the proper function of the website.
These cookies are needed for adding comments on this website.
These cookies are used for managing login functionality on this website.
Statistics cookies collect information anonymously. This information helps us understand how visitors use our website.
Google Analytics is a powerful tool that tracks and analyzes website traffic for informed marketing decisions.