Mustig gulasch på högrev och potatis

Över 60 min

4 portioner

Medel

Här har du en riktigt god gulasch med högrev, paprika och potatis. Allt i en gryta! Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar och tillsätt potatisen sista halvtimmen. 

Resultatet blir en riktigt mustig gryta som hela familjen kommer att gilla.

60 min

4 portioner

Medel

Ingredienser

Till servering:

Gör så här

Skär köttet i ca 4 cm stora bitar.

Skala löken och skär i grova bitar. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i bitar. Dela, ta bort kärnorna och finhacka chilin. Mortla kumminen.
 
Bryn köttet i oljan i en stor gryta. När köttet fått fin färg lägg ner lök, pressad vitlök och chili och fräs tills löken är genomskinlig.
 
Tillsätt hälften av paprikan och stek i ca 5 minuter utan omrörning. Tillsätt kummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sjuda under lock i ca 1 1/2 timme.
 
Skala och skär potatisen i bitar, ca 3 cm stora. Tillsätt potatis, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om och låt sjuda i ca 30 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Till servering: 
Servera gärna med yoghurt eller gräddfil och lite färsk timjan.

Fler recept från Östeuropa

Pelmeni

Ryska dumplings fyllda med kött och kryddor, kokta till perfektion. En värmande och mättande rätt.

Kåldolma Golubtsi

Klassiska kåldolmar fyllda med kryddad färs och ris. Mjuka, smakrika och serveras bäst med sås och potatis.