Pelmeni

60 min

4 portioner

Avancerad

Att slå in saker i deg skapar inte bara spännande rätter utan ger kreativiteten fritt spelrum att skapa mycket med lite.

60 min

4 portioner

Avancerad

Ingredienser

Deg:

Fyllning:

Tillagning:

Gör så här

Deg

Koka upp vatten och smör i en gryta.

Tillsätt salt och 120 g mjöl. Blanda kraftigt med en träslev.

Ta bort från värmen och tillsätt ägg och mjöl, blanda väl, täck över och låt vila 20 minuter.

Fyllning

Smält smöret i en panna, tillsätt löken och fräs ca 5 minuter tills den börjar bryna, tillsätt vitlöken och fräs 30 sekunder.

Tillsätt färs och salladskål.

Tillsätt salt, peppar och vatten, blanda

Fräs tills vattnet är borta.

Montera

Kavla ut degen tunt, stansa ut rundlar på ca 6 cm.

Skeda upp 1 msk fyllning på varje degrundel, vik på hälften, tryck ihop till halvmånar och tryck ut all luft. Överlappa ändarna och tryck ihop.

Nu kan pelmenin frysas om du vill spara dem till senare. Lägg dem på en bricka väl separerade och frys, flytta därefter över till fryspåsar.

Tillagning

Koka upp en gryta vatten med lagerblad och svartpepparkorn.

Sjud knytena tills den flyger upp till ytan.

Låt rinna av och servera med smetana, vinäger, gräslök och svartpeppar.

Fler recept från Östeuropa

Kåldolma Golubtsi

Klassiska kåldolmar fyllda med kryddad färs och ris. Mjuka, smakrika och serveras bäst med sås och potatis.

Gulasch

En mustig ungersk gryta med mörkött, paprika och kryddor. Fyllig, värmande och perfekt för kyliga dagar.