Pierogi Ruskie är den mest populära pierogin i Polen. De är fyllda med en krämig blandning av potatis och färskost (twaróg), och serveras ofta med stekt lök och smält smör. De är enkla att göra och otroligt goda!
Sikta mjölet i en skål, tillsätt salt.
Häll i ljummet vatten, olja och ägg (om du använder).
Knåda tills degen är mjuk och smidig (ca 10 min).
Täck med plastfolie och låt vila i 30 min.
Stek löken i smör tills den blir gyllenbrun.
Blanda mosad potatis, twaróg och stekt lök i en skål.
Krydda med salt och peppar.
Kavla ut degen på en mjölad yta (ca 2 mm tjock).
Stansa ut rundlar (ca 7 cm i diameter) med ett glas.
Lägg 1 tsk fyllning i mitten, vik degen över och tryck ihop kanterna.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
Lägg i pierogi i omgångar och låt dem koka tills de flyter upp (ca 3–4 min).
Ringla över smält smör och strö över stekt lök.
Servera med en klick gräddfil.
Besöksadress
Mätarvägen 45 B
196 37 Kungsängen
Öppettider
Mån – Fre: 08:00 – 17:00
Lunch: 12:00 – 13:00