Grillad Sucuk

30 min

4 portioner

Lätt

Sucuk är en smakrik och kryddig korv från Turkiet och Balkan, ofta grillad eller stekt och serverad i bröd, på tallrik eller som del av en frukosttallrik. 

Den har blivit populär i flera Europeiska länder, särskilt i Tyskland och Nederländerna.

30 min

4 portioner

Lätt

Ingredienser

Till servering (valfritt)

Gör så här

Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor, men inte helt igenom om du vill ha en snygg grillad look.

Grilla på medelvärme i ca 3–4 minuter per sida tills korven fått en krispig yta.

Alternativt: Stek i en panna med lite olja på medelvärme.

Servering:

Lägg skivorna i bröd med ajvar och grönsaker, eller servera dem som en del av en mezetallrik.

Fler recept från Europa

Cacik / Tzatziki

En svalkande yoghurtsås med gurka, vitlök och örter. Fräsch, krämig och ett perfekt tillbehör till både grillat och bröd.

Vitost med vattenmelon

Frisk och balanserad kombination av krämig ost och söt melon. Perfekt som förrätt, snacks eller en lätt sommarrätt.